Ekspluatācijā nodots jaunais SWH biroju centrs

Ekspluatācijā nodots jaunais SWH biroju centrs
Ekspluatācijā nodots jaunais SWH biroju centrs Skanstes ielā 52, informē ģenerāluzņēmējs SIA Velve.
Projekta ietvaros Velve apvienoja 2 ēkas, kuru kopējā platībā - 16 171 kvadrātmetri, nostiprināja to konstrukcijas un veica jaunu tehnisko stāvu izbūvi un inženiertīklu pārbūvi. Biroju centra ēku - Skanstes ielā 50A, 52, 52A – pārbūve tika uzsākta 2017. gada decembrī. Projekts nodots ekspluatācijā 2019. gada septembrī.
Ģenerāluzņēmējs Velve veica esošo biroja ēku pārbūvi un rekonstrukciju, paredzot arī ārējo inženiertīklu pārbūvi, kas ietver lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas sistēmas, ūdensvadu, elektrības un vājstrāvas tīklus. Ēku rekonstrukcijas laikā notika pāļu un mikropāļu izbūve, kas nepieciešama jaunā plānojuma funkcionalitātes nodrošināšanai.
Tāpat ģenerāluzņēmējs veica arī ēku fasādes darbus, mūsdienu prasībām atbilstošu logu montāžu, kā arī pēdējo divu stāvu un jumta pārbūvi. Ēkas telpās tika veikti arī nostiprinošie betonēšanas un metāla darbi, un koplietošanas telpu apdare. Projekta ietvaros Velve nodrošināja divu ēku vidusdaļu demontāžu un jaunu ēku izbūvi. Ēkās tika pārbūvēti visi iekšējie tīkli.
Abu esošo ēku papildus stāvu izbūvē izmantotas monolītā dzelzsbetona karkasa un pārseguma konstrukcijas, savietotais jumts balstās uz monolītā dzelzsbetona pārseguma un metāla konstrukcijām. Daļā ēkas pazemināts pagraba grīdas līmenis, nostiprinot grīdu pamatni ar injekcijas mikropāļiem, kas bija nepieciešams funkcionāla tehniskā stāva izmantošanai.
Ēkas fasādei uzstādītas cementšķiedru loksnes kopā ar metāla paneļiem, plaši izmantotas stiklotās zonas. Fasādes paneļi uzstādīti reljefi, veidojot 3D rakstu, kas, pateicoties krāsu gammai un neregulārajam ģeometriskajam rakstam, ir funkcionāla, nodrošinot biroja darbiniekiem daļēju noēnojumu no tiešajiem saules stariem. Ēkai fasādē ir izbūvētas žalūzijas, kas automātiski regulē logu noēnojumu, tai pašā laikā ļaujot biroja darbiniekiem veikt manuālu žalūziju regulāciju.
Ēkai, neskatoties uz iekļauto rekonstruējamo apjomu, nodrošināts A1 klases energoefektivitātes sertifikāts.
Raksta pilno versiju var aplūkot:
http://www.db.lv/zinas/foto-ekspluatacija-nodots-jaunais-swh-biroju-centrs-491032
Meklēšana